Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

nov.
16

HÁTIZSÁK ÉS HORGÁSZBOT A BÓBITÁN

2016. november 16. (szerda)

Milyen kincsek lapulnak abban a bizonyos zöld hátizsákban? Hová ment Pisti a nagypapával? Miért is jó horgászni? Ezekre az izgalmas kérdésekre keresték a választ nagycsoportos óvodásaink a legújabb iskola-előkészítő foglalkozáson. Éva nénit és Niki nénit érdeklődő tekintetű, vidáman integető gyermekek várták az óvodában, hogy vezetésükkel ismét ellátogassanak Oszkár és Piri iskolai mesebirodalmába.

Pisti Éva néni által mesébe foglalt – horgászélményei után az ovisok saját élményei következtek, párbeszédes formában. Az is kiderült, hogy Éva néni valódi horgászbotja „tekerős”, vagy spicces…

A titkokat rejtő horgász-hátizsák tartalma kapcsán szó esett arról, miért egészséges az alma és a tiszta víz, de előkerült – óvodás-fokon – környezetünk védelmének fontossága is.

Az okos ovis-gondolatok után a munkafüzet feladatai következtek, melyek közül az egyikben ovisaink – a ceruzájuk által követett vonal segítségével – óvodájukból a Kristálytóig „meneteltek”.

A szellemi feladatok megoldása után a kézügyesség fejlesztése következett. A nagy zöldhöz hasonló, kis hátizsákot nyírtak, ragasztottak, színeztek a gyermekek, akik – természetesen a kis, almával, szendviccsel, kulaccsal megtöltött – hátizsákkal hátukon tértek vissza óvodai csoportjaikba.

Képtár > 2016-17 > Bóbita - 2./A