Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

nov.
30

SANTA CLAUS ISKOLÁNKBAN „BÓBITÁZOTT” - ANGOLUL

2016. november 30. (szerda)

Iskolába készülő nagycsoportosaink, valamint az időről időre nálunk vendégeskedő, más óvodákba járó gyermekek egy csoportja a mostani iskola-előkészítésen is Jurcsek Rita néni segítségével ismerkedett az angol nyelvvel, és Teker Éva néni vezetésével kalandozott az informatika világában.

Bóbita-foglalkozásaink soron következő angolóráján már a Mikulás is megérkezett a gyerekekhez. Természetesen Süti cica is vendégeskedett a kicsiknél, akik szépen be is mutatkoztak neki. Mindez angol nyelven zajlott, így a kis óvodások a jó gyerekekhez érkező Santa Clausról nézhettek egy rövid történetet, és Cookie cicával „ültek a buszra”, hogy képzeletben Londonba utazzanak. „Útközben” vidáman énekelték a frissen megtanult, „Wheels of the bus” című dalocskát.

Az informatikateremben PC Peti következő játéka várta az óvodásokat. Ehhez már nagyon ügyesen kellett az egeret kezelniük, de formaazonosítási képességre, valamint nagyon jó mintakövetési jártasságra is szükségük volt. Ezen képességek – amelyek ily módon itt, a számítógéppel végzett játék során is fejlődtek – nagyban segítik majd a későbbiekben az olvasás, írás, számolás elsajátítását. Az óvodások nagyon fegyelmezetten, csendben végezték feladatukat, s ez az összpontosítási gyakorlat szintén jó előkészítése a későbbi, iskolai munkának.

 

Képtár > 2016-17 > Bóbita - 2./B