Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

nov.
23

AKADÁLYPÁLYA AZ ISKOLÁBA VEZETŐ ÚTON

2016. november 23. (szerda)

Intézményünk nagycsoportosait, valamint a más óvodákba járó, de a mi iskola-előkészítő foglalkozásainkat látogató gyermekeket ezúttal tornatermünkbe hívtuk újabb akadályok leküzdésére. Ez most szó szerint így volt, hiszen egy hat állomásból álló akadálypálya várta a gyerekeket, amelyek mindegyikét valamilyen mozgásos tevékenységgel teljesíthették.

A Szent Imre-VÁR-on már megismert és megkedvelt alagúton történő átjutás volt az egyik próba. A mellette lévő állomáshelyen célba dobás volt a feladat, mégpedig egy különleges formájú, hatszögletű keretbe. Egy újabb helyszínen trambulinon ugrálhattak a gyerekek, miközben különleges mozgásokat – testrészek megérintése, csípőre tett kézzel ugrás, térdfelhúzás – hajtottak végre. Felfordított, sőt, megemelt tornapadon is végig kellett egyensúlyozniuk az egyik állomáson, ám ez nem okozott nehézséget egyik óvodás számára sem. A kicsi karikákban ugrálgatva haladás, illetve a szivacselemekből álló váron való átjutás is nagy tetszést aratott.

Mire letelt egy tanóra, valamennyi kis iskolába készülő túljutott az összes akadályon. Mindannyian kellemesen elfáradva vizsgálgatták a kezükbe kapott „menetlevelükön” a teljesítést bizonyító színes nyomdákat, amelyeket a tanító néniknek segítséget nyújtó második osztályosok pecsételtek oda.

Mikor Éva néni és Niki néni, a két leendő első osztályos tanító néni, visszakísérték a gyerekeket az óvodába, büszkén mutatták társaiknak az újabb próba teljesítését igazoló menetleveleket. A kis füzetkékre még szükség lesz majd a későbbiekben is, hiszen tavasszal vár még egy Bóbita-akadály elnevezésű foglalkozás a nagycsoportosokra.

 

Képtár > 2016-17 > Trambulin