Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dec.
07

FARKASTÖRTÉNET ÉS RUDOLF-UJJBÁB A BÓBITÁN

2016. december 7. (szerda)

Szent Miklós püspök látogatása után egy nappal újabb iskolai látogatást tettek nagycsoportos óvodásaink.

A foglalkozáson a gonosz farkas jóságának esélyét latolgatták a tanító nénikkel. A meséből kiderült, hogy egy farkas is lehet jóságos, ha a barátairól van szó. A történetben számos állat szerepelt. Ezeket felidézve csoportosították a gyerekek a találós kérdések segítségével kitalált állatokat – élőhelyük szerint. Valamennyien nagyon élvezték az interaktív tábla adta lehetőségeket.

Ezt követően – Pirivel és Oszkárral – az állatkertbe indultak, s minthogy az oda vezető út hosszúnak bizonyult, járművet kellett választaniuk a „kistigrises” füzet segítségével. A vonatra „felpattanva”, a Ziki-Zaka zakatol… kezdetű mondókával érkeztek meg aztán a munkafüzet vonalvezetési feladataihoz.

Ha december, akkor Mikulás rénszarvasostól, ha rénszarvas, akkor persze Rudolf! A foglalkozás fontos elemét képező kézműves tevékenység során számtalan, csinosabbnál csinosabb kis rénszarvas „született” – ujjbáb formájában. Rendületlenül nyírtak, piros orrot gyúrtak, ragasztottak a kis óvodások, hogy aztán tele élményekkel, ujjaikon mosolygó „Rudolf-hadsereggel” induljanak vissza, az óvodába.

Képtár > 2016-17 > Bóbita - 3./A