Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

dec.
14

ÚJABB UTAZÁS
A VARÁZSLATOS BUSSZAL

2016. december 14. (szerda)

„Bóbitázóink” azon csoportja, akik nem Niki nénivel és Éva nénivel kalandoztak Piri és Oszkár mese- birodalmában, ezúttal is angol-, illetve informatikafoglalkozáson vettek részt.

Jurcsek Rita néni már karácsonyra készülődött a nagycsoportosokkal. Ennek jegyében egy kedves kis rajzfilmecskét néztek meg – természetesen angolul -, de Rita néni mesélt a kicsiknek arról is, hogy bizony más országokban a Télapónak is köze van a gyerekek ajándékainak célba juttatásához. A mi iskolába készülőink „célhoz juttatását” ezúttal is képzeletbeli autóbuszuk végezte. „Utazás” közben már kívülről fújták a múlt alkalommal megtanult kis dalocskát a járműről és annak kerekeiről. Persze ezt se magyar nyelven énekelték.

A nyelvtanulásban is fontos szerepe van az ismétlésnek, így az üdvözlésre, elköszönésre használatos dalokat, valamint a számok neveit most is elénekelték, elsorolták.

Egy új játék, s általa új ismeret is előkerült a mostani foglalkozáson. A színek elnevezésének rögzítésére elrejtett kártyákat keresgéltek a gyerekek, miközben lehetőségük volt jó sokszor elismételni az újonnan tanultakat.

Eközben az informatikateremben is valami újat tanulhattak a kicsik. Teker Éva néni szokatlan módon történő rajzolásra invitálta őket. Először nem is volt olyan egyszerű a számítógépes egérrel húzni a vonalakat, de miután ráéreztek a gyerekek a mozdulatokra, már csak a fantáziájuk szabhatott határt az alkotásnak. A program segítségével gyorsabban lehet színnel vagy mintázattal kitölteni a rajzok részeit, de az is nagyon tetszett az óvodásoknak, hogy alkotásaikat kész elemek beillesztésével tehették tökéletessé. A legjobban sikerült rajzokat Éva néni a kivetítőn is megmutatta, s ennek kapcsán azokra a kérdésekre is választ kaphattak a kis ovisok, hogy miért is kell elmenteni valamit a gépen, és egyáltalán: mit is jelent az a mentés.

Mivel már többször jártak informatikafoglalkozáson az iskolába készülő kicsik, sokat ügyesedtek az eszközök kezelését illetően. Már egyre kevesebbszer kattintanak bal helyett jobb gombbal, és a megfelelő finommotorikus képességeket igénylő dupla kattintás is szinte hibátlanul működik.

Legközelebbi számítógépes kalandjukon már az internettel, azon belül is a számukra hasznos és fejlesztő elfoglaltságokkal ismerkednek meg.

Képtár > 2016-17 > Bóbita - 3./B