Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

febr.
08

IGAZI ISKOLAPADBAN, IGAZI TANÓRÁN – DE MÉG SOK JÁTÉKKAL

2017. február 8. (szerda)

Legutóbbi Bóbita-foglalkozásunkon saját és „vendég” nagycsoportosaink különleges eseményre látogattak az iskolába. Az Iskolást játszunk” elnevezésű foglalkozás ezúttal valóban iskolás elfoglaltságot jelentett a kicsik számára.

Egy egész tanórát töltöttek az iskolába készülők a jelenlegi első osztályosok tantermében, ahol az „otthon” lévő, mostani első osztályos tanulóink is segítségükre voltak.

Bakter Lászlóné Éva néni és Poór Niki néni fogadta a szépen sorakozó óvodásokat, akik izgatottan foglaltak helyet az iskolapadokban, ahol az elsősök már várták őket. A csengőszó elhangzása után a hetesek elmondták a jelentést, ezzel kezdetét vehette a „tanóra”.

Az iskolást játszók „könyvet” is kaptak a munkához, ami egy életkorukhoz igazított feladatokat tartalmazó kis füzet volt. Mivel éppen a farsang időszakában járunk, jelmezbálos és bohócos képekkel várta az ügyes kezeket a Vidám fejtörők című „könyvecske”, amelynek segítségévelszámolni, rajzolni és vonalakat húzni is tudtak az óvodások.

Az első osztályos segítőknek komoly feladata volt mindeközben. Az ovisok „tájékoztatójába” szorgalmasan rajzolták a rengeteg piros pontot, amelyet a jó megoldásokért kaptak. Büszkén és fáradhatatlanul végezték ezt a feladatot, s fegyelmezett viselkedésükkel jó példát mutattak az „iskolást játszóknak”.

De ők, a nagycsoportosok is dicséretet érdemelnek, hiszen mindvégig lelkesen jelentkeztek és türelmesen megvárták, míg a tanító néni felszólítja őket.

Az óra végén az óvodások ajándékot is kaptak leendő tanítóiktól. A kislányok mókuskát, a kisfiúk egy kedves róka úrfit ábrázoló álarccal a kobakjukon térhettek vissza az óvodába. Természetesen a Vidám fejtörőket is hazavihették az óvodások, s így elkészíthették benne a házi feladatukat is – mert egy iskolásnak, ha csak játékból is, de már az is jár.

 

Képtár > 2016-17 > Bóbita - 5./A