Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jan.
25

MILYEN SZÍNŰ A BUBORÉK?

2017. január 25. (szerda)

Óvodásaink, valamint a mi iskolánkba készülő „vendégóvodások” ismét az iskolában jártak újabb Bóbita-foglalkozásainkon. A gyerekek egy csoportja – ahogyan más alkalmakkor is – most is Éva nénivel és Niki nénivel ismerkedett Oszkár tigris és Piri egérke kalandjai által, a többi kis „bóbitázót” pedig az angol nyelv és a számítógépek rejtelmei várták.

Jurcsek Rita néni angolfoglalkozásán újra felszállhattak az „utasok” a mesebeli autóbuszra, amellyel képzeletben Londonba utaztak. Ebben a városban „látogatták meg” régi barátjukat, Cookie cicát, akivel az ottani farsangra is bekukkantottak. Márpedig egy farsang nem telhet el éneklés és tánc nélkül, ezért az „If you’re happy and know it” kezdetű dalocskát énekelve mulattak is a gyerekek egy jót.

Utána a színek világába kalandoztak – természetesen angolul. Ez a tanulás egyben komoly koncentrációfejlesztő feladat is volt a kicsiknek, ami annyira jól sikerült, hogy még az informatikaterembe lépés előtt is a színeket sorolták.

A színek ismerete a számítógépes kalandhoz is jól jött ez alkalommal. Most már ugyanis az interneten is jártak az óvodások Teker Éva néni irányításával, s a kifejezetten kisgyermekek számára működtetett egyszervolt.hu oldalon éppen egy színes buborék-pukkasztó játék volt az első, amivel találkoztak. A gyerekek csak azt figyelték, hogy hol van legalább két egyforma köröcske, amit egy kattintással kipukkaszthatnak, de közben fejlődött a finommotorikájuk, a mennyiségfogalmuk, a helyzetfelismerő képességük. És ez még csak az első foglalatosság volt. Az ezt követő színezős játék során a kombinációs képességre, a puzzle kirakásakor és a bújócska megfejtésekor pedig a rész-egész viszonyok felismerésének képességére volt szükség.

Az angol és informatikafoglalkozások segítségével most is egy lépéssel közelebb kerülhettek ahhoz, hogy részképességeikben is gyakorlottabbak legyenek az iskolához. De ebből ők annyit érzékeltek, hogy megint játszottak egy jót angolul és a számítógépen.

 

Képtár > 2016-17 > Bóbita - 4./B