Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

18
okt. 17

NAGYCSOPORTOSOK AZ ISKOLÁBAN

2017. október 4., 11., 18. (szerda)

Elkezdődött a tanév nagycsoportosaink számára is az iskolában. A jövő tanévben első osztályt kezdő óvodásaink, valamint a más óvodákból hozzánk beiratkozni szándékozó iskolába készülők elkezdték az ismerkedést leendő tanítóikkal és a tanulással.

Mindez persze még nagyon is „ovis” formában történt, hiszen a „tanórákat” tartó tanító nénik inkább játszottak, mint komolyan tanultak a gyerekekkel.

Bóbita elnevezésű iskola-előkészítő foglalkozás-sorozatunk minden egyes foglalkozása valójában három részből áll, s ezekre az alkalmakra mindig szerdai napon érkeznek hozzánk a kicsik.

Az első szerdán Kisberk Andrea és Schreinerné Rodler Katalin, a két leendő tanító néni fogadta az óvodásokat. Andi néni és Kati néni segítségével a gyerekek megismerkedtek Pirivel, az egérkislánnyal és Oszkárral, a tigrisfiúval. A két kis figura ezúttal a Békakirály meséjét hozta el a nagycsoportosoknak. A játékos, de azért tanulási lehetőséget is rejtő feladatok után minden kisgyermek elkészítette békás ceruzatartóját, amelyet emlékként magukkal is vittek a foglalkozást követően.

A következő szerdán Ludvig Zsoltné Jurcsek Rita és Teker Éva várta a gyerekeket. Rita nénivel az angol nyelv rejtelmeibe nyerhettek betekintést az óvodások. Már ezen az első „órán” megtanulták a „Hello song” című dalocskát, majd angol nyelven elmondott mondókával tornáztak kicsit, de a számokat is megtanulták 10-ig. Itt is volt egy segítője Rita néninek, mégpedig Süti cica, akik végigkíséri majd ezt az iskolával ismerkedő tanévet is.

Éva néni a számítógépterembe invitálta a kicsiket, ahol máris a gépekhez ülhettek, és kipróbálhatták, hogyan tudják kezelni az egeret. Horgásztak és kifestőt színeztek, s mindeközben egyre ügyesebben és pontosabban kezelték az óvodások életkorához igazodó, fejlesztő játékokat. Olyan ismereteket is szereztek a foglalkozás közben, hogy hol is van a számítógépek agya és hogyan kell viselkedni az ilyen gépek közelében.

A harmadik szerdán Bihariné Németh Zsuzsanna és Sümegi Éva készült a nagycsoportosok fogadására. Zsuzsi néni a Sakkpalotába hívta játszani a gyerekeket, ahol megismerték a sötét és a világos sereg tagjait, de a játékmezőn is egészen ügyesen eltaláltak a foglalkozás végére. Mesét is hallgathattak és babzsák-figurákkal is ügyeskedhettek ebben a csodálatos palotában.

Évi néni, aki a mozgáskotta teremben várt az ovisokra, szintén adott marokzsákot a játékhoz. Úgy mozogtak, futottak, ugráltak a gyerekek a mozgáskotta programnak köszönhetően, hogy eközben figyelniük kellett a színeket és persze a helyeket is, ahol a feladatokat végezték. Évi néni is mesélt a sok mozgás közben egy kis mesét, így azért pihenni is volt módjuk közben a kicsiknek.

A következő, három szerdából álló Bóbita-foglalkozáson újabb kalandok és ismeretek várják a nagycsoportosokat, hogy ezzel is könnyebbé váljon majd számukra a jövő őszi iskolakezdés.

Képtár (iskola) > 2017-18. tanév > Bóbita 1.