Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

31
jan. 18

VIDÁM FEJTÖRŐKKEL JÁTSZOTTUNK ISKOLÁST

2018. január 31. (szerda)

Bóbitázó ovisaink Iskolást játszunk címmel játékos, mégis valódi tanórán vettek részt a leendő tanító nénik, Kisberk Andi néni és Schreinerné Rodler Kati néni irányításával. Ők lelkesen vezették be legkiesebb tanítványaikat az iskolai élet becsengetéstől kicsengetésig terjedő szokásrendjébe.

A meglehetősen fegyelmezetten érkező apró diákokat meglepetés várta, hiszen a padokban egykori ovis társaik, jelenlegi 1.a és 1.b osztályos tanulóink várták őket, hogy a két tanító néni segítőiként, az óvodások között ülve nyújtsanak segítő kezet társaiknak, ellenőrizzék feladatmegoldásaikat, s jegyezzék a helyes válaszokért járó számtalan piros pontot a névre szóló tájékoztató füzetbe.

csengőszó elhangzása után a hetesek elmondták a jelentést, ezzel vette kezdetét a tanóra. A tanuláshoz az iskolást játszók egy kis taneszközt kaptak, melyben sok izgalmas feladat sorakozott. A jelmezbálos és bohócos képekkel tarkított, Vidám fejtörők című füzetben a gyerekek számláltak, téri tájékozódási, hangelemzőmemóriafejlesztő feladatokat végeztek, kiegészítették a rajzokat. Oszloponként és soronként keresgéltek a mókás arcú bohócok között. Színes mértani alakzatokból először a táblánál, majd a füzetükben alkottak ismétlődő sormintákat. Pihenésképpen játékos mondókát tanultak, tornásztak. Hogy igazi iskolásnak érezzék magukat, házi feladatot is kaptak.

Első osztályos segítőinkre igazán büszkék lehetünk, mivel kitartó munkájukkal nagy segítségükre voltak a tanító néniknek és fegyelmezett viselkedésükkel jó példát mutattak korábbi óvodás társaiknak. Anagycsoportosok is dicséretet érdemelnek, hiszen mindvégig lelkesen jelentkeztek és türelmesen megvárták, míg a tanító néni felszólítja őket. Bizonyították, hogy nemsokára igaziból is az iskolapadban a helyük.

 

Képtár > 2017-18. tanév > Iskolást játszunk