Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

18
ápr. 18

HAMUPIPŐKÉTŐL A MINIONOKIG – A BÓBITÁN

2018. március 7., április 11., 18. (szerda)

A márciusi Bóbita-foglalkozáson egy, a gyermekek által jól ismert mesét, a Hamupipőkét dolgozták fel a nagy-csoportosok Andi néni és Kati néni segítségével. A mese felidézése képek alapján történt, majd – Hamupipőkéhez hasonlóan – magokat válogattak, számoltak, műveleteket végeztek a gyermekek. 
A foglalkozás végén mindenki elkészítette aztán saját galambját, melyet egy hurkapálcára rögzítve, igencsak szívesen röptettek a kis ovisok – egészen az óvodáig.

Az informatikateremben most is Teker Éva néni várta a kis ovisokat. Ezúttal PC Peti valamennyi, eddig már megismert játékával játszhattak. Annyira ügyesek lettek már a kicsik, hogy önállóan indítani tudták a dominót vagy a kirakókat, esetleg a színezős vagy a rajzolós játékot. Ami persze most se öncélú szórakozás volt, hiszen a felület egyre önállóbb kezelése a gyakorlottabbá válás eredménye, ami sok-sok – iskolához is szükséges – részképesség összehangolásán múlik. A foglalkozás második felében az internetre is „fellátogattak” a bóbitázók, ahol figyelemfejlesztő, valamint téri orientációt és számolási készséget ügyesítő játékokkal készültek tovább az iskolai kihívásokra.

A Jurcsek Rita néni vezette angol-Ka foglalkozáson Cookie cica már régi ismerősként üdvözölte a kis óvodásokat, akik önállóan énekelték a ’Hello Song’ kezdetű dalt, számoltak egytől tízig mondókázva, illetve megmentették az eső elől a kicsi pókfit. A lelkes kis tanoncok képzeletben felkapaszkodtak a szivárványra és a ’Rainbow song’ segítségével megtanulták a szivárvány színeit. A színek mélyítését számos mókás játékkal tették meg, így meg kellett keresniük a teremben elrejtőzött színes képkártyákat, vagy saját kis ruháikon kellett elmutogatni és elmondani angolul a színeket. A tavaszi szünet előtt megnéztek egy angol mesefilmet, melyben a nyuszik elkalauzolták a gyermekeket a húsvéti készülődés varázslatos világába. Bepillanthattak a csokikészítés és tojásfestés fortélyaiba, továbbá megleshették, hogyan is ajándékozzák meg a nyuszikák a gyermekeket húsvét reggelén.

Immár ötödik alkalommal vették birtokba az ovisok a mozgáskotta termet Sümegi Évi néni vezetésével. Kezdetben mindenki a saját kedvenc állatának mozgását utánozhatta, majd megadott állatokká kellett változniuk, vigyázva, hogy a vadász nehogy elkapja őket. A fogócska után egy kötött pályán kellett végigszökdelniük az óvodásoknak a mozgáskotta jelmodul készletének kottalapjain. Meg kellett figyelniük a ritmust, e szerint kellett ugrálniuk a kicsiknek. Pár kör után egy-két kottalap láthatatlanná vált, ezzel is nehezítve a feladatot. A foglalkozás végén a marokzsákokkal lehetett ledönteni a felállított szivacshasábokat.

A Sakkpalota lakói ezúttal jól megtréfálták az óvodásokat. A terem különböző zugaiba rejtőztek el, ám a leleményes gyerekek hamar rájuk bukkantak. A bemelegítő igaz-hamis után a Mutasd meg, hol viseled! játék következett.  A meséből jól ismert Minionokkal kapcsolatos feladat során kiderült, hogy bóbitásaink nem csak a figurák nevét, hanem azok értékét is jól ismerik. A foglalkozás végén a gyerekek és Bihari Zsuzsi néni egy dallal búcsúztak el egymástól.

Képtár > 2017-18. tanév > Bóbita 5.