Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

nov.
21

ÚJ BARÁTOK A BÓBITÁN

2018. október 24., november 14., 21. (szerda)

A bóbitázó nagycsoportosok második alkalommal a Kristálytónál tettek képzeletbeli kirándulást. Boda Bernadett, Detti néni és Vámosi Attiláné, Anikó néni már ismerősként köszöntötte a nagycsoportosokat. Az előző alkalomhoz hasonlóan most is velük volt Oszkár, a tigris és Piri, az egér.

Ráhangolódásként Gryllus Vilmos Békavacsora című dalát hallgatták meg, majd a táblán lévő képekből gyűjtötték össze azokat, amelyekre szükségük lehet egy kirándulás során. Mozdulatokkal kipróbálták a távcsövet, a fényképezőgépet, és még térképet is hajtogattak. Ezután egyensúlyozva keltek át a tavon, a tavirózsák levelein keresztül. Itt szóba került a türelem és egymás segítése is. Megbeszélték azután, mely állatok élnek a tóban. Sok-sok ismerete volt a nagycsoportos óvodásoknak a víziállatokról, élőhelyükről, táplálkozásukról, szaporodásukról és sok érdekességet is megosztottak egymással. Sajnos a tóban hulladékokat is találtak, ezért beszélgettek a környezet védelmének fontosságáról és a szelektív hulladékgyűjtésről. Egy vitorlás hajóval indultak tovább, és már a levegőbe is hullámokat rajzoltak. A búvárruhás Piri és Oszkár csupa olyan feladatot hozott, amelyek a hullámvonal írását segítették.

A foglalkozás végén minden nagycsoportos elkészíthette a saját Békakirályát, melyek egy kis ügyességgel sok-sok legyet tudtak elkapni.

A második angol nyelvű foglalkozás során, Cookie cica legjobb barátjával, Lulu kenguruval közösen várta a nagycsoportos óvodásokat. Ez alkalommal a színek angol neveit sajátították el. Orsi néni egy mókás történetet ismertetett meg a gyerekekkel, ami Lulu, a kék kenguru színes lufijaival esett meg.

Az informatikaterembenTeker Éva nénivel – ismét PC Peti játékaival ismerkedtek a gyerekek. Most még többet kellett az egérrel ügyeskedni, hogy minden alakzat a helyére kerüljön a különböző képeken. Ehhez először alaposan szemügyre kellett venni a mintákat, hogy színében és formájában is a megfelelő elemet szállítsák a helyére az apró kis kezek a „fogd és vidd” módszerrel.

A foglalkozás végén a korábban megismert játékok: a horgászat és a színező is előkerült.

Bóbitásainkat Bihari Zsuzsi néni és a várkapuban felsorakozó mesebábok várták a Sakkpalota foglalkozáson. A bábok nevének és mozgásának átismétlése után a gyermekek elhelyezték a sakkszőnyeg megfelelő mezőin figurákkal jelölt babzsákjaikat. Felcsendült a jól ismert Cikkcakk sakk dal, melyet a gyermekek suttogva és teljes hangerővel egyaránt szívesen énekeltek. A találkozó egy rendhagyó bújócskával zárult, mely során a gyermekek által elrejtett Keresztes Királyt kellett megkeresnie a hunyóknak. 

Sümegi Évi néni mozgáskotta foglalkozásán a gyerekek a már megismert játékok közül játszottak néhányat. Ezt követően a marokzsákot a térdük közé szorítva ugráltak a teremben kirakott akadályok között. Megismerkedtek a kottalapok egy részével is, így a páros lábon való szökdelés, a terpeszbe ugrás, valamint a béka szimbólumával. A leginkább az ezekből a kottalapokból kirakott pálya teljesítése nyerte el tetszésüket.

Képtár (iskola) > 2018-19. tanév > Bóbita 2.