Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

febr.
27

NEGYEDSZERRE BÓBITÁZTAK
AZ ÓVODÁSOK

2019. február 6., 13., 27. (szerda)

Negyedik alkalommal érkeztek saját és „vendég” óvodásaink az iskolába, hogy a leendő tanító nénik – Boda Bernadett és Vámosi Attiláné – vezetésével egy újabb mese varázslatos világába utazzanak el. Ezúttal Borsószem hercegkisasszony történetét hallgatták meg közösen, majd Oszkár tigris és Piri egérke változatos feladatait is megoldották.

Először arról értesültek a gyerekek, hogy a hercegkisasszony nyaklánca elszakadt, s e hír hallatán azonnal elkezdték megkeresni a megfelelő gyöngyöket.

A továbbiakban a tanító nénik egy elsőre nehéznek tűnő feladatot adtak a kicsiknek, de miután közösen is elvégeztek néhány gyakorlatot, már önállóan is sikerült a megkezdett sorozatot folytatniuk. Az irányok gyakorlása során különböző tárgyakat kerestek meg a tanteremben – meglehetősen gyorsan és szemfüles módon. A játékos tanulás után dalos mondókával pihentették kezüket az óvodások.

A foglalkozás zárásaként koronát készíthettek a gyerekek úgy, hogy különböző „drágakövekkel”, azaz papírból kivágott formákkal díszítették azt, igazán aprólékosan és lelkesen.

A következő „bóbitázós” héten az informatikateremben ismerhettek meg új dolgokat a gyerekek, természetesen itt a számítógépekkel kapcsolatban. Éva néni az interneten elérhető játékokból mutatott néhányat a kicsiknek. Az ő korosztályuknak való weboldalról azokat a játékokat próbálták ki, amelyek az iskolához is szükséges készségeket fejlesztik. Megfigyelőképesség, színek azonosítása, finommotorika – ezekben szépen ügyesedtek az ovisok, de ők ebből csak annyit láttak, hogy az egyre célirányosabban kezelt egér segítségével játszottak egy jót.

Orsi néni most is angol nyelvi foglalkozással várta a kicsiket.Cookie cica és Lulu segítségével felidézték az eddig tanult szavakat, majd a testrészek neveiről tanultak leendő elsőseink. Ezután a kicsik és nagyok között egyaránt népszerű „Head, shoulders, knees and toes” kezdetű dalt tanulták és énekelték közösen, miközben szinte észrevétlenül gyakorolták a megérintett testrészek elnevezését is.

A sakkteremben is negyedik alkalommal találkoztak Zsuzsi nénivel a leendő elsősök. Itt a Sakkpalota lakóit látogatták meg, akik nagyon szeretik a bújócskát. Ám bóbitázóink könnyedén rábukkantak a kis rejtőzködőkre az alak-háttér észlelésének fejlesztésére szolgáló játék során. Ezt követte egy párkereső feladat, melyben meg kellett keresni az ugyanolyan kis bábot, mint a sor elején lévő. A mókából azonban kimaradt a búslakodó Keresztes Király, aki elvesztette kincsesládája kulcsát, ám a kicsik azonnal a segítségére siettek, s az öreg királlyal együtt kukkantottak bele az újabb játékokat rejtő ládikóba. A közös kirakózást krokodilok etetése, majd célba dobás követte.

A mozgáskotta teremben óvodásainkat ezúttal is Detti néni várta izgalmas, képességfejlesztő játékokkal. A gyerekek a foglalkozás elején elárulták egymásnak kedvenc állatuk nevét, majd megismerkedtek az állatos marokzsákokkal, melyekkel rengeteg mozgásos játékot játszottak. A csoport tagjai egy kis időre autóvá változtak, és a közlekedési lámpa színeinek megfelelően mozogtak a tornateremben. A foglalkozás zárásaként a gyerekek állatok képeit állították sorba, majd miután egy képet eltűntetett a tanító néni, emlékezetből sorolták fel a megfelelő sorrendet.

 

Képtár > 2018-19. tanév > Bóbita - 4.