Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jan.
23

ÁLLATKERTBEN OSZKÁRÉKKAL

2019. január 9., 16., 23. (szerda)

Iskolába készülő saját és „vendég” (más óvodákból foglalkozásainkra látogató) óvodásaink már ismerősként jönnek az iskolába. A mindig három foglalkozásból – iskolával ismerkedős, informatika és angol, illetve sakk és mozgáskotta – álló, Bóbita elnevezésű programunknak ezúttal a tanító nénik által tartott szerdájára érkeztek a kicsik.

Oszkárés Piri, a tanítók foglalkozásának állandó báb-szereplői most egy állatkerti kalandokat tartogató játékos tanulással várták az ovisokat. Állatos mese, állatos mondókák, állatos párosító játékok segítségével sok-sok új ismeretet is szereztek a gyerekek amellett, hogy egyre otthonosabban mozognak az osztálytermekben, és egyre figyelmesebben vesznek részt ezeken az izgalmas találkozásokon.

Az Oszkár-füzetben is állatkerti feladatokat kellett megoldani, amelyekhez szükség volt figyelemre, némi kézügyességre, de még egy kicsit számolásra is. Persze ezeket a tevékenységeket mindig szívesen végzik a nagycsoportosok. A legizgalmasabb feladatok egyike minden alkalommal a kézműves tevékenység, ami most sem maradhatott el. A rengeteg megemlített állat közül Oszkárt, a kistigrist készíthették el az óvodások spatulabáb formájában.

A foglalkozást követően boldogan és büszkén emelték magasba az elkészült tigriseket, így valódi „tigriserdőt” láthattak a tanító nénik búcsúzáskor.

A második szerda – mint mindig – az informatika- és angoltanulásról szól. A számítógépek között PC Peti már ismert játékai mellett újakat is megtanultak a kicsik. Egyre ügyesebben kellett kezelni az egeret a feladatokban, és most az irányok gyakorlására is lehetőség volt a különböző formák balra és jobbra forgatásához. A számítógépes rajzolást is kipróbálhatták az ovisok, különböző rajzeszközöket és színeket használva. Kreatívan és változatosan alkalmazták a tanultakat, bizonyítva, hogy minden egyes közös tanulással egyre alkalmasabbá válnak az iskolai kihívásokra.

A harmadik angol nyelvű foglalkozás alkalmával, Cookie cica ismét legjobb barátjával, Luluval a kék

kenguruval közösen várta a lelkesebbnél lelkesebb gyermekeket.  A már jól ismert bemelegítő dalocska után a Lulu kenguru erszényében rejtőző színek és játékok neveit tanulták, majd ismételgették az óvodások.

Az utolsó szerdán a mozgáskotta teremben meglepetés várta az ovisokat. Mostantól kezdve ugyanis e foglalkozásokon is Boda Bernadett, Detti néni várja őket, hogy minél több mozgásos ismeretet, játékot sajátíthassanak el közösen.

Ez alkalommal, a színekkel játszottak a gyerekek. Detti nénivel közösen átismételtek több, az idei évben elsajátított játékot, illetve megismertek újabbakat is. Több futójátékot is játszottak a kis bóbitázók, melyek során bizony alaposan elfáradtak.

Az újév első Sakkpalota-foglalkozásán hajókázni indultak a nagycsoportosok Bihari Zsuzsi néni és Keresztes Király vezetésével. Mindannyian figyelmes őrszemekké váltak, s miután távcsöveikkel körbenéztek az előttük elterülő Szivárvány-tengeren, óriási viharba kerültek. A hatalmas hullámok alól kimentett mesebábokat a hazajutásban is segítették a gyermekek. A titkos térkép megfejtése után az összes figura a megfelelő mezőre került. Ezután a kicsik olyan szavakat gyűjtöttek, melyek ugyanolyan hanggal kezdődnek, mint a Zsuzsi néni által magasba emelt Sakkpalota lakók neve. Úgy tűnt, Hopp Huszárnak semmi sem jut, ám a nagycsoportosok építettek neki egy hóembert a táblán elhelyezett kartonokból. Felcsendült a Hóembernek se keze, se lába kezdetű dal, melynek éneklése közben vidám táncra perdült minden gyermek és felnőtt.

Képtár > 2018-19. tanév > Bóbita 3.