Október 21-én egy nem túl hosszú, de annál látványosabb és erőt próbáló túrával indult újra a Túrabakancs programsorozat.

24 lelkes felsős és gimnazista tanulóval szálltunk fel a Badacsonyba tartó vonatra. A reggeli borús, esős idő szerencsére nem utazott velünk, ugyanis Badacsonytördemic állomásról már tiszta időben tudtuk elkezdeni a túrát.

            Az útvonal első fele bizony tartogatott kihívást a résztvevőknek, hiszen a Bujdosók lépcsőjénél több, mint 460 grádicsot kellett leküzdenünk. A fáradozás azonban megérte, ugyanis a hegy gerincén húzódó útvonal lépten-nyomon szebbnél szebb panorámát tárt elénk. A szépkilátási pontok mellett a hátizsákokból is előkerültek a finomságok, sőt, Eszter néni is tartogatott a túrázók számára némi édes meglepetést. A Ranolder-kereszt, a Páholykő-kilátóhely és a Kisfaludy-kilátó is nagyszerű fényképek készítéséhez kínált hátteret. A már-már optikai csalódás érzését felidéző balatoni hullámzás, az alattunk elterülő ezerszínű őszi erdő látványa mindenkit megállásra késztetett néhány percre. A túra különlegessége volt, hogy nemcsak a kilátópontok tartogattak gyönyörű látványt, de az útvonal mellett több helyen rápillanthattunk a bazaltsziklákból leszakadt óriási kőfolyásokra, kőzsákokra is.

            Mivel a Badacsony nemcsak páratlan természeti kincseiről híres, hanem a borvidékéről is, ezért túránk végén egy borospincét is felkerestünk. A zsíros kenyér mellé zamatos must került az asztalra, nem kis örömére a fáradt túrázóknak. A hazafelé tartó vonatúton ki-ki már a következő túralehetőséget tervezgette magában.

Képgaléria:

Badacsony_01.jpg
Badacsony_02.jpg
Badacsony_03.jpg
Badacsony_04.jpg
Badacsony_05.jpg
Badacsony_06.jpg
Badacsony_07.jpg
Badacsony_08.jpg
Badacsony_09.jpg
Badacsony_10.jpg
Badacsony_11.jpg
Badacsony_12.jpg
Badacsony_13.jpg
Badacsony_14.jpg
Badacsony_15.jpg
Badacsony_16.jpg
previous arrow
next arrow