A várakozással és imádsággal, szülői felkészítőkkel töltött időszak után december 8-án, pénteken elérkezett a keresztelő időpontja, melyen intézményünk nyolc tanulója vált a mennyei Atya gyermekévé és ezáltal az Egyház közösségének tagjává.

A gyermekeket szüleik, keresztszüleik, nagyszüleik, rokonaik, valamint nevelőik és osztálytársaik kísérték el az ünnepi eseményre.

A gyermekek először válaszoltak a Tamás atya által feltett kérdésekre, aki ezt követően megkente homlokukat a keresztelendők olajával. A hit megvallása után a Jordán folyóból, vagyis Jézus keresztelésének helyéről származó vízzel megtörtént a keresztelés, majd következett a krizmával történő megkenés szertartása.

A keresztelés után Tamás atya felhívta a szülők és keresztszülők figyelmét vállalt feladatuk, a gyermekek vallásos, keresztény nevelésének teljesítésére, felelősségük súlyára. A gyermekek – lelkük tisztaságának jelképeként – egy fehér ruhácskát kaptak, valamint a keresztség gyertyáját, mely Krisztus fényességét, a hit és a kegyelem fényét jelképezi.

Képgaléria:

keresztelo_01.jpg
keresztelo_02.jpg
keresztelo_03.jpg
keresztelo_04.jpg
keresztelo_05.jpg
keresztelo_06.jpg
keresztelo_07.jpg
keresztelo_08.jpg
keresztelo_09.jpg
previous arrow
next arrow