A hosszú szünet után a gyermekek nagy része már nagyon várta, hogy elkezdődjön az óvodai élet.
A csoporttársak vidáman üdvözölték egymást, rögtön indultak a megkedvelt játékok közé, újra üzembe helyezték az autókat, nagy örömmel vették le a polcról a társasjátékokat, készültek a babakonyhában az ételek.

A szabad játék mellett mindennap rendszeres, tervezett, irányított tevékenységek vannak a csoportokban, melyekben igazán jó kedvvel vesznek részt a gyermekek. Sajnos a járványhelyzet miatt sok tervezett programunk meghiúsult, de az óvodapedagógusok minden napra érdekes játékokat, tevékenységeket állítottak össze.

A minicsoportos „báránykák” ügyesen végzik a különböző feladatokat: a mindennapos mozgás keretében tanulják a tornaeszközök helyes használatát, vidáman bújnak át az alagúton, egyensúlyoznak a fahídon, céloznak a babzsákkal. A meseszignál felcsendülésekor már várják Marcsi néni meséit. Gyakran végeznek relaxációs gyakorlatokat, elcsendesülnek és – a zene hatására – varázslatos utazást tesznek.
A Liliom csoportba idén új gyermekek is érkeztek, akiket Lídia néni és Bianka néni sok szeretettel fogadott. A régebb óta járó gyermekek segítőkészek voltak, megmutatták az újonnan érkezőknek a sok-sok játékot, az asztalterítés fortélyait, és vigasztalták őket, ha eszükbe jutottak a szüleik. A csoportban kézműveskedéssel, mesehallgatással, tornázással töltik idejüket az ovisok, de gyakran mennek az udvarra és tesznek sétákat a Belvárosban. Őszi programjaik közé tartozott, hogy kisvonatra szálltak és onnan tekintették meg városunk főbb nevezetességeit.
A Csengő csoportban már komoly munka folyik. Szeptemberben megismerkedtek a közlekedési eszközökkel, közlekedési táblákkal, a közlekedés szabályaival. Nagyon tetszett a gyermekeknek a közlekedési eszközök hallás utáni felismerése. Az óvodások igen fogékonyak az újdonságokra, hamar felismerték a mozdony, helikopter, traktor, de még az űrhajó hangját is. Nem véletlen, hogy a hangszereket is jó érzékkel szólaltatják meg, Dóri nénivel és Zita nénivel együtt énekelnek, zenélnek a jó hangulatú csoportszobában.
A Szivárvány csoport iskolába készülő gyermekei összeszokott társaság, ezért már nagyon várták az ovit, hogy újra jókat játsszanak együtt. Mindennap énekelnek, gyakran használják az ollót, ragasztót, hogy érdekes kézműves alkotásokat készítsenek. Szeptemberben megismerkedtek a Mihály-napi néphagyományokkal és ennek kapcsán jártak a városi piacon is.
Ebben a hónapban már két alkalommal vehettek részt Márti néni vezetésével Kett-foglalkozáson. Nagy örömmel játszottak együtt, még a legcsendesebb és legvisszahúzódóbb gyermek is bátran megnyilvánult, a padlóképek készítése közben lehetőség nyílt az egyéni önkifejezésre, s erősödött a közösségtudat is.

A kellemes, nyárias időben gyakran töltöttük a délelőtti és a délutáni szabadidőt a Megyeház utcai óvoda udvarán.

 

Képgaléria:

previous arrow
next arrow
Slider