Környezeti nevelésünk részeként nagyon fontosnak tartjuk megismertetni a gyermekeket azokkal az értékekkel, amelyek a környezetünkben találhatóak. A hagyományos ünnepek mellett ezért kiemelt jelentőségűek a Zöld jeles napok, így az Állatok világnapja is, október 4-én.

A csoportokban óvodásaink megismerkedtek az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc élettörténetével, beszélgetéseket folytattak az állatok gondozásáról, védelméről.

A Szivárvány csoportban Kett-foglalkozás keretében ismerkedtek a gyermekek a teremtett világ elemeivel. Az élménynyújtás, tapasztalatszerzés, tevékenykedtetés a legjobb módszer arra, hogy az óvodás gyermekekben kialakuljon a felelősségtudat a környezetükben élő élőlények felé.

E jeles ünnep alkalmából a Csillagteremben állatos mesékből összeállított filmvetítést szervezett Ildi néni és Dóri néni. A gyermekeknek a mozihoz hasonló élményben volt részük, jeggyel lehetett ugyanis elfoglalni a helyüket, és még pattogatott kukoricát és ropogtathattak. Izgatottan kukucskáltak a papírdobozba, melynek lakója egy igazi nyuszi volt. A selymesszőrű nyuszit minden kisgyermek szívesen simogatta, és énekeltek is neki.

A vetítés után papírkutyusok készültek a csoportokban, amit legszívesebben valamennyi gyermek megmutatott volna Andi néni kutyájának… Sétájuk során ugyanis Zara kutyussal is megismerkedtek; a bátrabbak megsimogatták, becézgették és együtt szaladgáltak az ebbel.

previous arrow
next arrow
Slider