December 15-én adventi műsorral készült a Bárány és a Csillag csoport.

 

Délelőtt a Bárány csoport lépett fel betlehemes játékával a városi Adventi színpadon.

Karácsonyhoz közeledve nem feledkezhetünk meg arról, mit is ünneplünk ilyenkor. Jézus születésének történetét az ovis gyerekekkel is megismertetjük, persze az ő nyelvükön megfogalmazva, játék közben.

A kislányok angyalnak, a kisfiúk pedig kifordított bundát viselő betlehemi pásztoroknak öltözve párbeszédes, énekes-táncos játékot, autentikus pásztorjátékot adtak elő. A kedves, humoros és megindító jeleneteken keresztül új értelmet nyer a jól ismert karácsonyi történet. A hideg időben a gyerekek előadása felmelegített minden szívet, és mosolyt csalt a közönség arcára.

 

Délután a Csillag csoport állt színpadra az iskola aulájában, és adott elő adventi műsort Csóka Péter neves gitárművész kíséretében.

Fülbemászó énekekkel gazdagított gyermekelőadás és gitárhang töltötte meg a színpadot, és adott közösségi élményt, varázsolt ünnepi hangulatot. A klasszikus egyházi karácsonyi énekek mellett felcsendültek kortárs dalok is, és vitték a közönséget zenei utazásra. Az óvónénikkel közösen fellépő gyerekek elvarázsolták a közönséget.

A műsor után az ovisok megajándékozták szüleiket.

„A karácsony legmeghatóbb ajándékai azok, amelyeket gyermekektől kapunk, akik azokat majdnem kivétel nélkül saját maguk készítik. Ők az igazi szívbeli ajándékozók.” Kaesz Gyula

Képgaléria:

Betlehemes_00.jpg
Betlehemes_02.jpg
Betlehemes_03.jpg
Betlehemes_01.jpg
Betlehemes_04.jpg
Betlehemes_05.jpg
Betlehemes_07.jpg
Betlehemes_06.jpg
Betlehemes_08.jpg
Betlehemes_09.jpg
Betlehemes_10.jpg
Betlehemes_11.jpg
Betlehemes_12.jpg
Betlehemes_13.jpg
Betlehemes_14.jpg
Betlehemes_15.jpg
Betlehemes_16.jpg
Betlehemes_17.jpg
Betlehemes_18.jpg
Betlehemes_19.jpg
Betlehemes_20.jpg
Betlehemes_21.jpg
Betlehemes_22.jpg
Betlehemes_23.jpg
Betlehemes_24.jpg
Betlehemes_25.jpg
Betlehemes_26.jpg
Betlehemes_27.jpg
Betlehemes_28.jpg
Betlehemes_29.jpg
previous arrow
next arrow