Iskolánkban október 7-én volt az elsőáldozás. 39 negyedikesnek és egy hatodikosnak szolgáltatta ki Tamás atya ezt a szentséget a Székesegyházban, a 10.00 órakor kezdődő szentmise keretében.

Az eseményt hosszú készülődés előzte meg. A gyerekek már a tavalyi hittanórákon is rendszeresen hallották Kati nénitől, hogy milyen fontos dolog következik az életükben.

Az idei szeptember azonban már teljes egészében a lázas készülődés jegyében telt. A szülők és tanító nénik megbeszéléseket tartottak, Tamás atya rendkívüli felkészítő órákat tartott a gyerekeknek, az iskola vezetése a nagy gonddal megtervezett esemény pontos forgatókönyvét finomította, egy édesanya fuvolapróbákra járt a Székesegyházba, mert zenéjével szerette volna kislányának és társainak nagy napját emelkedettebbé tenni, más édesanyák a meglepetésnek szánt szeretetvendégséget szervezték, a gyerekek életükben először gyóntak.

Végül eljött a várva várt szombat. A negyedikesek nem az áldoztató pap homlokra rajzolt kis keresztjéért indultak el, nem anya és apa kezét fogva, hanem egyedül mentek szentostyáért.

Az ünnepi mise végén a szülők és a gyerekek képviselői virággal, versekkel és szívből jövő szavakkal köszönték meg Schreinerné Rodler Katalin hitoktatónak és Ugrits Tamás püspöki biztos atyának a gondos felkészítést, majd az iskola legtágasabb terme várta aztán a tanulókat az elmaradhatatlan kakaóval és kaláccsal. Öröm volt együtt ünnepelni a gyerekekkel.

Az elsőáldozáson készült fényképeket a tanulói felhasználói fiókkal belépve innen tudják letölteni.

Képgaléria:

elsoaldozas_01.jpg
elsoaldozas_02.jpg
elsoaldozas_03.jpg
elsoaldozas_04.jpg
elsoaldozas_05.jpg
elsoaldozas_06.jpg
elsoaldozas_07.jpg
elsoaldozas_08.jpg
elsoaldozas_09.jpg
elsoaldozas_10.jpg
elsoaldozas_11.jpg
elsoaldozas_12.jpg
elsoaldozas_13.jpg
elsoaldozas_14.jpg
elsoaldozas_15.jpg
previous arrow
next arrow