Intézményünk védőszentje, Szent Imre herceg emléknapja alkalmából ünneplőbe öltözött az iskola apraja és nagyja, 1. és 5. évfolyamos tanulóink pedig szívmelengető műsorokkal ajándékozták meg Szent Imre herceget, illetve egész közösségünket.

Valamennyi tanulónk számára szentmisével indult a megemlékező program. Az 1-5. évfolyam miséjében Ugrits Tamás atya hangsúlyozta a szerető és gondoskodó közösség fontosságát, míg idősebb tanulóink Tóth Tamás atya gondolatvezetésével elmélkedhettek a szentek jelenlétéről mindennapi életükben, családjukban.

Tanulóink a templomból visszatérve az aulába indultak, ahol elsőként a Farkas Rita tanárnő által felkészített 5.a osztály idézte fel műsorával Szent Imre vívódásait a neki rendelt életről. A gyermekek személyes gondolatokkal is megszólították a fiatal herceget. Az énekekkel színesített megemlékezést követően iskolánk legifjabb tagjai foglalták el a színpadot. Az 1.a osztály – Boda Bernadett néni felkészítésében – Móra Ferenc: A három tulipán című meséjének átiratát jelenítette meg, míg az 1.b osztály Fésűs Éva: Bundavásár című meséje szereplőinek bőrébe bújt, Teker Éva néni vezetésével. A mesés bemutatkozások után kis apródjaink fogadalmat tettek, hogy közösségünk méltó tagjai lesznek. Ezt követően Igazgató úr kézfogással köszöntötte őket, majd átadta részükre az iskolai gallért, illetve nyakkendőt. Az eskü szövegével ellátott emléklapot tanító nénijüktől vették át, míg Tamás atya kis kereszttel ajándékozta meg őket.

Képgaléria:

Szent Imre-nap_01.jpg
Szent Imre-nap_02.jpg
Szent Imre-nap_03.jpg
Szent Imre-nap_04.jpg
Szent Imre-nap_05.jpg
Szent Imre-nap_06.jpg
Szent Imre-nap_07.jpg
Szent Imre-nap_08.jpg
Szent Imre-nap_09.jpg
Szent Imre-nap_10.jpg
Szent Imre-nap_11.jpg
Szent Imre-nap_12.jpg
Szent Imre-nap_13.jpg
Szent Imre-nap_14.jpg
Szent Imre-nap_15.jpg
Szent Imre-nap_16.jpg
Szent Imre-nap_17.jpg
previous arrow
next arrow