Hamvazószerdával veszi kezdetét a nagyböjt, ami Jézus Krisztus negyven napi böjtölésének emlékezete. A húsvétot megelőző időszakot ebben az évben is a hagyományos hamvazkodással kezdték iskolánk tanulói és tanárai.

A Szent Imre-templomban, ahol Ugrits Tamás atya, iskolánk püspöki biztosa mutatott be szentmisét, elhangzott, hogy nap mint nap megtapasztalhatjuk, milyen komoly harc van a lelkünkben és a lelkünkért. A Gonosz el akarja foglalni, hogy önzők és szeretetlenek legyünk, és csak magunknak éljünk, ugyanakkor természetesen Krisztus is szeretné betölteni lelkünket szeretetével, fényével. Nagy szükségünk van tehát Jézus kegyelmére, a bűnbánatra és a megtérésre. Ebben a negyven napos szent időszakban azonban nemcsak visszagondolunk a múltra, hanem előre is tekintünk Krisztus keresztjére és feltámadására. Az Ő szeretetének fényében kell meglátnunk a nekünk kijelölt utat.

A hamvazkodás szertartása előtt Tamás atya elmondta, hogy a hamu, amelyet ilyenkor használnak, mindig az előző év virágvasárnapján szentelt barka elégetésével készül. A hamuval a homlokra rajzolt kereszt az elmúlás és az Istenben megélt keresztény élet üzenetét közvetítette a jelenlévőknek.

Képgaléria:

hamvazoszerda_00.jpg
hamvazoszerda_01.jpg
hamvazoszerda_02.jpg
hamvazoszerda_03.jpg
hamvazoszerda_04.jpg
hamvazoszerda_05.jpg
hamvazoszerda_06.jpg
hamvazoszerda_07.jpg
hamvazoszerda_08.jpg
hamvazoszerda_09.jpg
hamvazoszerda_10.jpg
hamvazoszerda_11.jpg
hamvazoszerda_12.jpg
hamvazoszerda_13.jpg
hamvazoszerda_14.jpg
hamvazoszerda_15.jpg
hamvazoszerda_16.jpg
previous arrow
next arrow